pátek 30. října 2015

Syslení na zimu

Tak se stalo, že jsem zase nakupovala. Ale protože to bylo takové to nakupování po troškách, přišlo mi zbytečné věnovat každému zaběhnutí do knihkupectví po jednom článku. Jednak by to bylo dozajista nudné a jednak by se mi to ani nechtělo psát. Takže tu raději plácnu jeden delší a pro spoustu lidí nejspíš nezajímavý článek o tom, jak jsem si zase jednou rozšířila knihovnu.

A pokud se vám zdá fotka špatná, berte nebo nechte být. Byla jsem ráda, že jsem přes to zatažené nebe chytila alespoň pár slunečních paprsků. A pokud se vám zdá šejdrem, také to nechte plavat. Málem se mi to totiž nevešlo ani do "objektivu" mobilu.


Temné touhy - Kresley Cole (61,-)
Na vrcholu - Richelle Mead (89,-)
Sny - Richelle Mead (89,-)
Žár - Richelle Mead (89,-)
Stíny - Richelle Mead (89,-)
Odhalená - Richelle Mead (89,-)
Kočka v botách, Dům, co postavil Jack, Tři slepé myšky - Ed McBain (99,-)

Pokud si dobře vzpomínám, tak první z této kupičky jsem si domů přinesla Temné touhy od Kresley Cole a druhý díl ze série Sukuba - Na vrcholu od Richelle Mead. Motiv, proč jsem si obě tyto knihy koupila, je zcela zřejmý - kompletovala jsem série. Někdy v létě jsem si totiž pořídila první díl Sukuby, který mě při čtení neuvěřitelně překvapil svojí vyspělostí. Neříkám, že je to literatura kvalitní, ale jak často nemáte z nenáročných textů pocit, že to nepsal úplný idiot a hlavní postava není blbá, jako dřevěný kůň? Na prstech jedné ruky bych je spočítala. Navíc je série Sukuba jedinou, o kterou od Richelle Mead skutečně stojím, byť jsem ani za ni nebyla ochotná dát plnou cenu. Když se pak ale naskytla ve slevě, půl roku jsme přemýšlela nad koupí a nakonec se k ní i odhodlala. No, snad to nebude stejná chujovina, jako VA.

K tomu jsem pak tedy přihodila Temné touhy od Kresley Cole, které mi, jakožto poslední díl, chyběly do série V říši Lorů. Ještě jsem ani nenačala první díl, ale vzhledem k tomu, že od toho čekám jen tu lehkou paranormální eroťárnu na odbourání stresu, nevidím důvod, proč to doma nemít kompletní, když to stálo přibližně tolik, jako jedna irská káva. A že já si ten kofein pro blaho knihy ráda jednou za čas odpustím.

Zbytek měsíce se pak nesl v docela stereotypním rytmu. Během týdne jsem si postupně odložila stranou devadesát korun, udělal objednávku a v pondělí či úterý si pro zboží přišla na prodejnu. Takhle jsem to udělala se všemi zbylými díly série Sukuba - Sny, Žár, Stíny a Odhalená. A proč jsem to dělala tak složitě? No, nerada dávám za takový druh literatury papírové bankovky. Je to takový můj malý neduh, že si raději podřadné zboží odpustím, než abych za to platila papírem. 

Poslední díl jsem si tedy přinesla domů toto pondělí a tak byl nejvyšší čas sesmolit tento článek. Jenže v ten den jsem přijela domů až v době, kdy už nebylo téměř žádné světlo, takže jsem se to rozhodla odložit až na středeční svátek, na který stejně pak bylo zataženo, což mi dalo prostor ještě k jednomu rychlému nákupu.

V úterý jsem zaběhla po dlouhé době do Levných knih s tím, že jsem stejně věděla podle internetu, že tam budou mít velké kulové. A taky že měli. Nakonec jsem tam ale vyhrabala poslední nepoškrábaný či jinak neponičený omnibus tří kousků od Eda McBaina. Ne, že by to byla zrovna láce, protože v rámci tohoto obchodního řetězce je stovka dosti vysoký peníz, ale nakonec jsem to vzala. Ne pro sebe, ale pro M., jakožto další dárek pod stromek. No, rozhodně si nebude moci stěžovat, že nemá po zbytek roku co číst.

No a to je vše. Víc toho nemám. A jak to tak sleduji, asi to na nějakou dobu bude poslední nákupní článek. Leda že bych se konečně rozhodla, jakou z knih za plnou cenu chci opravdu domů. Na tohle jsem totiž strašná.

4 komentáře:

  1. Když tak sleduju tvé přírůstky, říkám si, že musíš mít naprosto obrovskou knihovničku, neplánuješ ji někdy fotnout? :3

    OdpovědětVymazat
  2. V létě jsem se odhodlala přebudovat jeden kus nábytku a dala do něj tu svou asijskou sbírku, protože do jedné police se mi už nevešla. Takže teď mám defakto knihovny tři, plus jsem něco vystavěla ještě i na vršek jedné nižší skříně a něco mám uskladněné i uvnitř jiné skříně. Jenže touhle přestavbou se mi totálně rozbil řadící systém a vznikl mi v knihách, lidově řečeno, bordel, a nějak jsem se ještě nedokopala k tomu to dát do pořádku. Nejspíš to uklidím, až se budu muset učit na nějakou zkoušku (to se uklízí nejlíp :D ), tak možná bych to pak mohla cvaknout, když o to máš zájem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, opravdu by mě zajímalo, jak to vypadá, zní to... ohromně, jakože doslova :D

      Vymazat
    2. Ohromně? Jako stěhování národů? :D

      Vymazat

Napiš. Klidně i ke starým článkům. Zpětná odezva je fajn. :)