středa 16. září 2015

Začínám strašit s prosincem

Sotva jsem nastoupila do školy, už na mě čekal další "balíček". Vlastně jsem se nemohla dočkat, až se zase dostanu do Brna a přivezu si domů nějaké ty nové papírové miláčky. No a nebyla bych to já, abych už nezačala shánět i dárky na prosinec.

Že zbytečně plaším a straším? Jen si vzpomeňte, jak je nemožné dostat se do LK v předvánočním čase. Všude zacpané uličky kde se jeden zákazník druhému nevyhne ani v době klidu a vůbec agresivní jedinci kam se podíváte. Každý rok to samé. Každý rok naprosto stejné. Proto nakupuji s předstihem a proto pro mě pak prosince znamená většinou to, co leden - cesty domů a do školy a vyhýbání se centru obloukem. Jen někde splašit infantilní balící papír (loni a předloni jsem své dárky poznamenala motivem plyšového medvídka) a stužky, a mám vystaráno. No stres, jen kapr, bramborový salát a skripta. 


Zabít nebo milovat - Kresley Cole (61,-)
Závod o život - Kresley Cole (61,-)
Nedostižný přízrak - Kresley Cole (61,-)
Cesta zrady - Laura Joh Rowland (79,-)

Dárky:
Kalypso - Ed McBain (59,-)
Osm černých koní - Ed McBain (59,-)
Přízraky - Ed McBain (59,-)

Jak můžete vidět, netrvalo dlouho a dokoupila jsem si další tři díly ze série V říši Lorů, aniž bych četla díl první. Zkrátka věřím, že to splní veškerá má očekávání - tedy laciné paranormální porno do postele. A proč jsem si rovnou nekoupila i díl poslední? Nu, psychologie. Rozhodla jsem se totiž ještě počkat s tím, že kdybych šla dělat nějaký další nákup, přihodím to tam. Strašně totiž nerada kupuji pouze jednu knihu a takhle mám zaručeno, že příště donesu domů minimálně dvě. (Chtěla jsem to zkombinovat s druhým dílem Sukuby, ale pořád mi ho nenaskladnili, takže kdo ví. Možná to přihodím, až si půjdu pro Autofikci.)

Druhý den jsem se pak rozhodla navštívit LK. Předtím jsem se dívala na web a nic, o čem by tvrdili, že mají naskladněné, mě nezaujalo. Přesto je ale vždy lepší se jít přesvědčit na vlastní oči. Jediné, v co jsem doufala, že tam najdu, byla série Sonea, kterou jsem sice chtěla, ale pouze v případě, že budou mít v prodeji všechny tři díly. Jenže jak to tak bývá, v regálech měli pouze druhý a třetí díl. Takže smůla, protože do toho nejdu. Přitom v Praze určitě prodávají všechny.

Pomalu ale jistě jsem si začala myslet, že vůbec nic nenajdu, ale pak jsem narazila na Cestu zrady, druhý díl z jedné detektivní série z japonského prostředí. Doma jsem již měla tři díly a kdysi si mohla koupit i první tři, ale protože jsem nemohla přenést přes srdce, že bych měla část série v paperbacku a část v hardbacku (vazba mi je ukradená, pokud se ovšem nemění vprostřed vydávané série), koupě jsem se vzdala. Teď, zpětně, toho snad i lituji. Takže když jsem tentokrát narazila na druhý díl, moc jsem neváhala. Sice jsem, opět, nic z oné série nečetla, ale jakmile budu mít díl první, pustím se do něj. Sice mám ve čtečce ebook, ale detektivky nejsou zrovna žánr, který by se četl dobře elektronicky.

A protože se na mě usmálo alespoň trochu štěstí, podařilo se mi tam sehnat i tři knihy pro M. pod stromeček. Loni totiž dostala do rukou jeden svazek z 87. revíru a hrozně se jí to líbilo, takže mi pak sama říkala, že kdybych na něco narazila, ať jí to vezmu. No, snad ji nenapadne si to koupit sama.

Nakonec jsem neodcházela s prázdnou, ale přiznávám, že mě moc netěší, že se do brněnských prodejen nedostává veškeré zboží, které prezentují na webu. Hlavně, že se tam zase roztahují ty šílené hračky a nevkusné "dekorace" do bytu. Nevím co to zkouší, ale posledně, když začali prodávat všechno jiné jen ne knihy jsem si všimla, jak málo lidí tam pak chodí. Už jednou jsem oplakala jejich levná DVD se starou japonskou školou, díky nimž jsem postupně sbírala Kurosawu. Tak teď jen doufám, že nakonec nebudu oplakávat ztrátu samotných knih.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Napiš. Klidně i ke starým článkům. Zpětná odezva je fajn. :)